hiša samostojna

Smokuč ŽirovnicaLokacija
189,29 m² Velikost
249.500 €

Opis

V središču mirnega naselja Smokuč, na idilični, osončeni lokaciji s prekrasnim pogledom na Karavanke in Julijske Alpe, z odličnim turističnim potencialom

V središču mirnega naselja Smokuč, ob vznožju Smokuškega vrha, na idilični, osončeni lokaciji s prekrasnim pogledom na Karavanke in Julijske Alpe, se nahaja samostojna hiša z urejenim dvoriščem in vrtom ter večjim pomožnim objektom, v katerem se v pritličju nahaja prostorna garaža in pomožni prostor ter v nadstropju skedenj.

Objekt zgrajen leta 1880, leta 1992 v celoti obnovljen. Centralno ogrevanje je urjeno z radiatorji, vključno s centralno plinsko pečjo. Objekt je priključen na električno omrežje, vodovod, plinovod z zemeljskim plinom in na kanalizacijsko omrežje.

Pritlična etaža ohranja tradicionalni način okoliške ureditve s prijetnimi in toplimi prostori ter s skrbno ohranjeno lesno garnituro - bivalni prostor z lončeno pečjo, kuhinja z jedilnico, kopalnica ter 2 pomožna prostora. Kot posebnost se v kletni etaži nahaja tudi vinska klet.

V nadstropju se nahaja prijetno stanovanje s prostorno spalnico ter z odprtim in sončnim dnevnim prostorom s kuhinjo (iz dnevne sobe je dodano urejen tudi dostop na balkon). V nadstropju sta v vsakem prostoru tudi kamina.

Okolico objekta zaključujeta drvarnica z vrtom, ki ponuja miren kotiček za sproščanje in vrtnarjenje.

V bližini se nahaja vas Vrba s Prešernovo rojstno hišo; lokacija ponuja odličen dostop do okoliških hribov in gora, prekrasnih površin reke Save ter Završnice in seveda Blejskega jezera. Z le 4 km oddaljenim avtocestnim priključkom omogoča tudi odlično tranzitno povezljivost. V le 15 minutah vožnje dosežete Jesenice, Bled in Radovljico.

Možnost takojšnjega prevzema.

Hiša z okolico je posebnost, ki omogoča umirjen način življenja v naravi s hitro povezljivostjo z okoliškimi in regionalnimi središči, odlična lega ob vznožju prekrasnih hribov in gora ter v bližini zelo obiskanega Bleda in Vrbe, ponuja tudi izjemen potencial za turistične dejavnosti.

Nudimo pomoč pri ureditvi ugodnega kredita.

Lokacija

Država: Slovenija
Regija: Gorenjska
Področje: Žirovnica
Lokacija: Smokuč

Datoteke

Pregled

 • Cena: 249.500 €
 • Transakcija: prodaja
 • Šifra oglasa: PH00252JF
 • Vrsta: hiša
 • Tip: samostojna
 • Velikost: 189,29 m²
 • Parcela: 777,00 m²
 • Leto izgradnje: 1880
 • Leto prenove: 1992
 • Energetski razred: F (150-210 kWh/m²a)

Želim ogled ali več informacij

Jure Fleischman

Jure Fleischman